Wraakthriller van de bovenste plank

Pierre Lemaitre
Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre heeft met Alex een hele goede en originele thriller afgeleverd. Dat klinkt als een aanbeveling maar doet het boek tekort want het is nog zoveel meer. Lemaitre’s thriller deed me denken aan de boeken van Fred Vargas. Bizarre personages (Camille Verhoeven is een kale commissaris van 1.45 meter), mooie beschrijvingen van mensen en situaties en een origineel verhaal in een kleurrijke stijl. Een jonge vrouw wordt ontvoerd en naakt in een kleine kooi opgesloten in een verlaten gebouw. Het lijkt de aanzet tot een Karin Slaughter- of Mo Hayderverhaal, zo’n verstikkend spannende thriller waarin de slechtheid van sommige mensen tot op het bot uitgeserveerd wordt. Niet echt mijn kopje thee. De jonge vrouw, Alex, lijkt het slachtoffer van een perverseling en… Laat ik hier maar stoppen, want meer vertellen bederft het leesplezier. Alex is een wraakthriller, opgedeeld in drie delen. Elk deel gooit je aannames en verwachtingen in de prullenbak. Ik ga in ieder geval de twee andere thriller van Lemaitre lezen want dit smaakt naar meer. Boektrailer op YouTube.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s