Nooit te oud voor de liefde

Last Tango in Halifax
Last Tango in Halifax

Met de hulp van hun kleinzoons maken de 70 jarige Alan en Celia elk een profiel aan op Facebook. Vierenvijftig jaar eerder waren ze verliefd op elkaar, maar voordat ze durfden te vertellen wat ze voor elkaar voelden, verhuisde Celia van de ene op de andere dag naar een andere stad. Het briefje dat Celia nog snel had geschreven voor Alan gaf  ze aan Eileen. Dat briefje heeft Alan nooit gekregen want Eileen was op haar beurt verliefd op Alan, waar ze later mee trouwde.

Via Facebook vinden ze elkaar weer en nu ze weduwe en weduwnaar zijn, staat niets een hernieuwde verliefdheid in de weg, ondanks de verschillende milieus en bijbehorende opvattingen waarin ze al die jaren hebben verkeert. Behalve hun dochters dan, die elk op hun eigen manier worstelen met (liefdes-)problemen en niet goed weten wat ze met hun puberouders aanmoeten.

Last Tango in Halifax is een heerlijke serie met geweldige acteurs. Derek Jacobi, bekend van I, Claudius en Cadfael, en Anne Reid, Coronation Street, spelen de sterren van de hemel, maar alle rollen zijn goed bezet. De dialogen zijn geweldig en laat het maar aan de Britten over om humor te vinden in het alledaagse. Vier sterren voor deze tv-serie, waarvan het tweede seizoen al uitgezonden is door de BBC.  En dat is goed nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s