Landgoed Longbourn

Landgoed Longbourn
Landgoed Longbourn

Ben jij helemaal fan van Pride and Prejudice, van Elisabeth Bennet en haar mister Darcy? Was je chagrijnig als je afgelopen winter een aflevering moest missen van Downton Abbey? Dan moet je dit boek lezen! Het boek laat je meeleven met de bedienden van de welgestelde familie Bennet. Hoe ze geluk en verdriet noodgedwongen delen en hoe hun leven verweven is met dat van hun werkgever en familie. Via het verhaal van de bedienden vereren mister Darcy en Bingley de dames Bennet met een bezoekje,  zien we Lydia Bennet er vandoor gaan met Wickham. En komt mister Collins ‘gezellig’ logeren,  maar dat is niet waar het in dit boek om gaat. Dit boek geeft ons een kijkje in het leven van meneer en mevrouw Hill, Sarah, Polly en James, bedienden op landgoed Longbourn. En op zo ’n verrassende manier dat je ontroerd raakt, meegetrokken in hun levens en bijna niet kan geloven dat je  niks van deze bedienden wist. Je mist het niet, totdat je dit boek leest en dan wil je meer, veel meer. Het verhaal laat me maar niet los, zelfs niet nu ik al weer een ander boek aan het lezen ben. Zou er een vervolg mogelijk zijn, kan schrijfster Jo Baker dit nog een keer vanuit weer een andere invalshoek of familiegeschiedenis? Ik kan in ieder geval bijna niet wachten op haar volgende boek!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s