Een zomers tussendoortje

CornwallIs de vakantie voorbij of regent het pijpenstelen? Pak een heerlijk boek en waan je op een plek waar je liever zou zijn. Cornwall bijvoorbeeld.

Het klassieke scenario in Een affaire in Cornwall: de hoofdpersoon laat op haar trouwdag haar aanstaande voor het altaar staan en gaat er vandoor. Ze haalt daarmee uiteraard woede en onbegrip van bruidegom, familie en gasten op haar hals. In veel verhalen kun je begrip opbrengen voor de heldin, maar in dit geval kost dat wat meer moeite. De bruidegom is tenslotte een aardige vent en dit lot gun je hem niet.

De half-Amerikaanse, half-Engelse Jude ontvlucht alle beschuldigende en nieuwsgierige blikken en zoekt toevlucht bij haar peetmoeder in Engeland. Die bezorgt haar een baantje bij de bekende tuinboekenschrijver Petroc Trevillion. Trevillion bewoont een landhuis in Cornwall en wil graag dat ze orde schept in zijn ontmoedigende chaos van papieren, boeken en aantekeningen. Jude, archivaris en plantendeskundige, gaat voortvarend te werk. Maar dan sterft Trevillion plotseling en zijn zoon wil het landgoed verkopen…

De combinatie van onderwerpen in dit boek – vervallen landhuis, norse erfgenaam, gevonden dagboeken en de zoektocht naar een schat – zou garant kunnen staan voor een bouquetreeksverhaaltje, maar schrijfster Liz Fenwick geeft er wat meer diepgang aan. ze doet dat door zaken als verlies en dood, schuld en vergeving een plek te geven in het verhaal. Mooie natuurbeschrijvingen en een portie romantiek (dat dan wel weer!) maken het leesplezier compleet.

Lezen? Reserveer het boek hier.

Een gedachte over “Een zomers tussendoortje

 1. Mooi stukje Annelies!
  Ben benieuwd hoe het met die bruidegom is afgelopen…, het zal je maar gebeuren.
  Dit werkt de bindingsangst wel wat in de hand.

  Morgen zet ik de cursus fotografie even op facebook.
  Op de pagina van Peter Wouda hebben 2 andere kandidaten interesse getoond.

  Groet,
  Rein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s