Schuldig of onschuldig

Jennifer Dubois - Radslag
Jennifer Dubois – Radslag

In 2007 werd Amanda Knox tot 28 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op Meredith Kercher. Na vier jaar werd ze in hoger beroep vrijgelaten. Inmiddels zijn er nieuwe feiten boven water gekomen die de Italiaanse justitie ervan heeft overtuigd dat Knox betrokken is bij de moord op Kercher. De zaak heeft wekenlang voor de nodige beroering gezorgd in de pers. Is ze schuldig of onschuldig? Grote rol hierin speelde het uiterlijk van Knox en haar gedrag na haar arrestatie. Regisseur Michael Winterbottom maakte een film over deze zaak, onder de veelzeggende titel The Face of an Angel.

Jennifer duBois schreef met Radslag een meeslepend verhaal gebaseerd op deze zaak. Lilly Hayes is een wat naïeve jonge vrouw die een jaar in Buenos Aires gaat studeren. Ze woont op kamers in een huis samen met Katy. Deze twee liggen elkaar niet zo. Als Katy wordt vermoord is Lily de hoofdverdachte. Het boek volgt verschillende personages in de periode voor en na de moord. DuBois geeft de gedachten en emoties meesterlijk weer van de vader van Lily, haar vriend en de aanklager. De grootste kracht ligt echter in haar beschrijving van Lily’s gedrag en gedachten. Na lezing is het niet duidelijk of zij de moord heeft gepleegd, net zoals in de zaak rond Amanda Knox. Dat laat je als lezer niet gefrustreerd achter. Integendeel, Radslag houdt je bijna 400 bladzijden gevangen in een psychologisch uitgesponnen web.

Trailer van The Face of an Angel:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s