Een sprookje voor de moderne vrouw

holleEen aparte titel en een bijzondere afbeelding, dat is de voorkant van het boek Juffrouw Holle in het kort. Maar dit is absoluut geen reden om het boek weer terug te zetten in de kast, wat een verrassend leuk boek is dit!
Zo totaal anders dan alles wat ik de laatste tijd heb gelezen!

Juffrouw Holle is een excentrieke dame van een jaar of zestig die ieder jaar twee stagiaires uitnodigt op haar bijzondere boerderij en kuuroord Edelweiss und Abendspeiss. Alleen die naam al, ik zat meteen met een glimlach op mijn gezicht.
De stagiaires van dit jaar zijn Olivia (Liv) en Rikka, twee meiden van begin twintig die beide niet helemaal gelukkig zijn met hun leven op dat moment. Liv, altijd in voor een feestje, heeft de ambitie om als journalist voor een grote krant te werken, maar in plaats daarvan zit ze op de redactie van de Borduurbode. Rikka studeert nog en woont samen met een paar klasgenoten, maar de perfectionistische Rikka lijkt de enige te zijn die zich met de studie bezighoudt en daar wordt ze niet blij van.

Rikka en Liv, elkaars tegenpolen, zijn dankzij het werken op Juffrouw Holle’s boerderij op elkaar aangewezen en dat is nog best ingewikkeld. Want hoe hou je het met elkaar uit wanneer die ander toch totaal niet snapt hoe de wereld in elkaar steekt?!

Een fijn boek dit, dat je doet inzien dat je echt niet de beste, de hipste, degene met de meeste vrienden of degene met de vetste baan, kortom, dat je niet perfect hoeft te zijn,  om gelukkig te worden. En dat is ook wel eens lekker om te lezen. 🙂

Een gedachte over “Een sprookje voor de moderne vrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s