Wat als je de toekomst kan veranderen?

Claire North
Claire North

Op zijn sterfbed in zijn elfde leven krijgt Harry August van een zevenjarig meisje de boodschap dat de wereld steeds sneller vergaat. Harry is een van de zeldzame mensen die sterft en opnieuw wordt geboren in hetzelfde leven. Daarbij behoudt hij de herinneringen aan zijn vorige levens.

De mensen met dezelfde last of gave hebben contact met elkaar in Cronusclubs, verspreid over de gehele wereld. Belangrijk uitgangspunt van de clubs is dat er niet mag worden ingegrepen in het dagelijkse leven omdat dan het verloop van de tijd en daarmee de toekomst kan veranderen. Met de boodschap wordt duidelijk dat iemand zich hier niet aan houdt en dat het aan Harry is om hier al dan niet wat aan te doen.

North schreef onder de naam Catherine Webb fantasy en begeeft zich met dit boek op overtuigende wijze in de wereld van de science fiction. De schrijfster confronteert je met filosofische en psychologische kwesties zoals een klassieke SF-schrijver als Arthur C Clarke deed. Dit is geen SF met ruimteschepen, aliens of wormgaten en actie in 3D. Dit is SF die langzaam tot je komt, je gedachten kietelt en je meesleept in de mogelijkheid van een hernieuwd leven. Wat zou je doen als je de kans kreeg om je leven opnieuw te leven?

Origineel en overtuigend. Bijvoorbeeld als je duidelijk wordt hoe er berichten uit de toekomst terechtkomen aan het begin van de 20e eeuw of eerder en andersom. Sterk geschreven. Met de mogelijkheid op een 16e leven van Harry August.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s