Dramatisch begin en zenuwslopend eind

Karen Perry
Karen Perry

Harry en Robin wonen in Tanger met hun 3 jarige peuter Dillon. Harry laat de slapende Dillon even alleen om een verjaardagscadeau voor Robin te halen, als een aardbeving de stad treft. Hun huis blijkt verwoest. Het lichaam van Dillon wordt niet gevonden maar aangenomen wordt dat hij is omgekomen.

Vijf jaar later woont het stel in Dublin en lijkt hun leven weer richting te krijgen na jaren van rouw. In een afwisselend perspectief tussen Harry en Robin blijkt er al snel meer aan de hand te zijn dan je in eerste instantie denkt. Als Harry in een mensenmenigte zijn zoon denkt te zien, vertelt hij niks aan Robin. Dit is het begin van de verwijdering tussen de twee die al een tijd sluimerde.

Perry, een schrijversduo uit Ierland, heeft een psychologische roman geschreven die diep graaft in de relatie tussen een man en een vrouw die een kind hebben verloren. Goed en overtuigend geschreven is De onschuldige slaap meer een psychologische roman dan een thriller. Het thrillerelement krijgt vooral naar het einde toe vorm door de zenuwslopende finale. Voor de liefhebbers van Nicci French com suis een aanrader.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s