Sympathieke speurder is terug

ZijderupsDat achter de naam Robert Galbraith niemand minder dan J.K. Rowling schuilgaat was al bekend toen zijn/haar eerste detective in Nederland verscheen. Dat eerste boek rond privédetective Cormoran Strike en zijn assistente Robin, Koekoeksjong, is destijds op dit blog in het zonnetje gezet.

Zijderups is het tweede boek in deze serie. Het boek speelt in de wereld van auteurs en uitgevers, een milieu dat de auteur goed moet kennen. Je mag hopen dat ze niet al te veel persoonlijke ervaringen in het boek heeft verwerkt, want er lopen vreemde types rond in haar verhaal. Schrijver Owen Quine heeft een manuscript voltooid waarin bijna al zijn kennissen op weinig flatteuze wijze en zeer herkenbaar beschreven worden. Vlak nadat hij de tekst bij de uitgever heeft gebracht verdwijnt Quine en zijn vrouw vraagt detective Strike om hem op te sporen. Dat lukt, maar dan is het al veel te laat voor Quine, die op dezelfde bizarre wijze aan zijn eind is gekomen als de hoofdpersoon uit zijn eigen boek. Volgt een speurtocht waarbij het heel lang een raadsel blijft wie Quine zo ingenieus heeft omgebracht, en waarom precies.

Zijderups leest weer als een trein. Een heerlijke detective van bijna 550 bladzijden met een sympathieke speurder die stiekem een beetje verliefd is op zijn assistente. Hopelijk is er al een deel 3 (en een verfilming…?) in de maak.

Lees de eerste bladzijden
Reserveer het boek gratis

2 gedachten over “Sympathieke speurder is terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s