Verontrustende tv-serie met Fifty Shades ster

The Fall
The Fall

Waarschuwing: deze tv-serie kruipt onder je huid en sluipt stiekem je dromen binnen*.

In Belfast loopt een man rond die het heeft voorzien op hoogopgeleide, jonge vrouwen.
Je weet al snel wie de dader is, psychiater (!) Paul Spector. Hoofdinspecteur Stella Gibson, een rol van Gillian Scully Anderson, wordt ingevlogen om de plaatselijke politie te assisteren.
Wat volgt is een psychologisch schaakspel tussen die twee, waarbij de dissociatieve geestesgesteldheid niet alleen voor Paul Spector geldt. Gibson zelf heeft ook de nodige problemen.

De Vlaamse regisseur Jakob Verbruggen heeft een ijzingwekkende serie gecreëerd in een eigenzinnig tempo met prachtige beelden. De slaapkamerscènes in het huis van Spector, die van bovenaf zijn gefilmd, maken een voyeur van je. Een bijzonder ongemakkelijk gevoel omdat je weet wat Spector verbergt. De spanning en de brille van Verbruggen maken van The Fall een must see voor elke doorgewinterde thrillerfan.

jdormanDe hoofdrolspelers zijn erg goed. Vooral Jamie Dornan als Paul Spector. Zijn gezinsleven, getrouwd met twee kinderen, dekt zijn ware aard toe. Met zijn zachte, bijna hypnotiserende stemgeluid zet hij zijn omgeving op het verkeerde been. Als alwetende kijker draagt het bij aan de verontrustende spanning die hij oproept. Zelf raad ik iedereen aan om deze serie eerst te kijken en daarna naar de verfilming van Fifty Shades of Grey te gaan. Zit je toch anders te kijken naar de sadomasochistische Grey. Inderdaad, een rol van Jamie Dornan.

* gebaseerd op eigen ervaringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s