Wint Anna Kristina Brouwer de Blossom Books-schrijfwedstrijd?

mijnboek
Anna Kristina Brouwer

Genomineerd!

Ik huilde. Wanneer had ik voor het laatst gehuild?
Ik kon het me niet meer herinneren.
Het was stil. Doodstil.
En voor deze ene keer beangstigde de stilte me…

De week van de Poëzie. Misschien herinnert u het zich nog, dat meisje dat iets voordroeg, een kort verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Dat meisje was ik en dat verhaal is genomineerd door de uitgeverijen BlossomBooks en Kluitman. Mijn naam is Anna Kristina Brouwer en inmiddels kan ik me toch zeker beginnend schrijfster noemen.

Ik vind het erg mooi dat dit soort dingen georganiseerd worden, veel jongeren van tegenwoordig weten wel iets van de Tweede Wereldoorlog, maar staan er niet echt bij stil. Door dit soort dingen, verhalen te schrijven, gedichten voor te dragen en natuurlijk alle dingen die de scholen doen, blijft het in ons geheugen. Zo herinneren we hoe erg het was, staan we weer even stil bij de mensen die we verloren hebben en bewonderen we alle dappere mensen die in die tijd vochten voor het goede!gaulle

Ik schrijf al heel lang verhalen, korte en lange, maar heb nog nooit eerder meegedaan aan een wedstrijd. Natuurlijk heb ik weleens te horen gekregen dat ik goed schrijf, maar toch blijf je het dan niet helemaal geloven. Nu ik gekozen ben door niet één maar twee uitgeverijen, is dat toch wel een echte bevestiging.

Volgend jaar ga ik de opleiding Journalistiek volgen, het is mijn grote droom om ooit een keer een bestseller te schrijven. Ik weet dat het een hoog doel is, dat je zoiets niet zomaar bereikt. Maar de motivatie en het doorzettingsvermogen heb ik absoluut en dat is denk ik ook iets wat heel erg belangrijk is in dit vak. Je moet niet opgeven als je afgewezen wordt maar gewoon door blijven gaan, ga niet in de put zitten maar vecht nog harder om je doel te bereiken.

Dat ik nu genomineerd ben, betekent nog niet automatisch dat ik heb gewonnen. Het is een krijg-zoveel-mogelijk-stemmen-wedstrijd. Dat is ook de reden dat ik dit schrijf, om deze ervaring te delen en u natuurlijk nieuwsgierig te maken!

De stemperiode duurt tot 1 mei en op de 70ste Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. Deze wedstrijd is een grote kans voor mij, ik zie dit zelf als een manier om in deze “schrijfwereld” te rollen. Het is spannend en zenuwslopend tegelijk, om de zoveel minuten kijk ik op de site om te zien hoeveel mensen op me gestemd hebben. Ik hoop dat u na dit bericht misschien ook op mij wilt stemmen.

Mocht u het verhaal willen lezen, dan kan dat natuurlijk ook! Het is hier te vinden. Daar ziet u een rijtje met namen, mijn verhaal vind u door op mijn naam te klikken: Anna Kristina Brouwer! Super simpel dus.

Een gedachte over “Wint Anna Kristina Brouwer de Blossom Books-schrijfwedstrijd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s