Een stel dappere wetenschappers en een race tegen de klok

De geheime sleutelBij professor Emily Wess wordt een oud manuscript gestolen. Tijdens de inbraak komt haar neef om het leven en dat is de reden waarom zij tegen elke prijs de daders wil achterhalen. Het wordt duidelijk dat het manuscript een verborgen plattegrond bevat en de tweede bladzijde, die de inbrekers over het hoofd hebben gezien, leidt Emily en haar man Michael naar de vindplaats van een geheimzinnige sluitsteen. Met behulp van deze steen kan een eeuwenoude tekst gedecodeerd worden. De Kerk van Waarheid en Verlossing, een groep fanatici met gnostische ideeën, gaat over lijken om steen en manuscript te bemachtigen.

In de vier hectische dagen die volgen wordt veel gevraagd van het speurdersechtpaar. In een race tegen de klok moeten zij zien te voorkomen dat deze levensgevaarlijke sekte een aanslag pleegt in Chicago, waarbij duizenden doden zouden kunnen vallen.

Ben je een liefhebber van Dan Brown, dan moet je dit boek zeker lezen. Het zou overigens best kunnen dat de auteur liever niet in één adem met Brown genoemd wil worden, omdat hij zich voor een groot deel houdt aan historische feiten en grondig onderzoek heeft verricht. We krijgen onderweg dan ook de nodige geschiedenis- en godsdienstlessen. Alle ingrediënten voor een prima verfilmbaar boek zijn aanwezig: spanning, complotten, puzzels, interessante locaties, verraad en romantiek.

Over de schrijver is niet veel bekend. A.M. Dean is het pseudoniem van een Britse professor op het gebied van oude culturen en godsdienstgeschiedenis. Hij is ook priester in de Russisch Orthodoxe kerk (bron). Hij schreef eerder ‘De verborgen bibliotheek‘, ook met Emily Wess in de hoofdrol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s