House of Cards in Minnesota

John Sandford In meer dan 20 thrillers is Lucas Davenport de protegee van John Sandfort.
Davenport hoeft eigenlijk niet meer te werken. Hij is rijk dankzij zijn bedrijf dat simulatiesoftware maakt voor de overheid, maar blijft stug werken als rechercheur bij het Bureau Misdaad. Een idealistische speurder, dus.
Sandford levert al jaren goede kwaliteit, maar wat Het schandaal extra interessant maakt is de cynische inkijk in de Amerikaanse politiek.

De republikeinse senator Porter Smalls wordt beschuldigd van het in bezit hebben van kinderporno. De verkiezingen staan voor de deur en met zo’n schandaal kan hij zijn herverkiezing vergeten.  Smalls beweert onschuldig te zijn. Davenport wordt ingeschakeld om uit te zoeken wat er aan de hand is.
Als lezer weet je al gauw hoe de vork in de corrupte steel zit. Democratisch kandidaat Taryn Grant, bijna net zo rijk als Donald Trump, heeft een aantal dubieuze beveiligers in dienst die in haar opdracht over lijken gaan.

Het schandaal doet weinig beroep op de verbeelding van de lezer. Wel is deze thriller een plezier om te lezen. Door het filmische karakter, de enorme vaart en een scherp plot. Wat er in Minnesota gebeurt, blijft in Minnesota, maar Het schandaal doet sterk denken aan de machinaties in The House of Cards. Politiek is slecht voor je gezondheid, zowel fysiek als psychisch. Zoveel is wel duidelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s