Een enkeltje Ierland

mijnboek
Els van Wier

monchy

Een hippe jonge meid in de rol van James Herriot, het is weer eens wat anders. Enkeltje Ierland gaat over de Nederlandse Lisa, die is verhuisd van Amsterdam naar het Ierse dorpje Brentwood  om daar te gaan werken als dierenarts.

Lisa geniet van het werk op het ruige platteland. Maar waar ze niet gelukkig van wordt, is van de gedachte dat haar eierstokken beginnen te rammelen. Ze is 30 en voor haar gevoel nadert ze haar houdbaarheidsdatum. Ze wil nu toch wel heel graag zo langzamerhand de man van haar leven ontmoeten, zeg maar de vader van haar kinderen. En waar haal je die vandaan tussen al die boeren op middelbare leeftijd?

Via Skype heeft Lisa heel regelmatig contact met haar vriendin in Amsterdam. Even wat anders dan koeien en kippen, maar kletsen over mode, shoppen, eten en diëten. En over de buurman, niet te vergeten. Met deze ingrediënten ertussendoor wordt het toch een echte chicklit.

Dit is de tweede roman van Charlotte de Monchy. De eerste was Zes maanden zonder.  Hoewel de boeken zich afspelen in Ierland, worden ze allebei aangeprezen als “100% Nederlandse feelgood”. Een beetje jammer van Enkeltje Ierland is dat het happy end wel heel plotseling komt, alsof de bladzijden ineens op waren.

Maar dat zien we door de vingers. Alleen van het omslag van beide boeken word je al vrolijk. Net wat je nodig hebt op een dag in februari dat de regen tegen de ruiten slaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s