Slapeloze nachten

raabeOp de achterkant van dit thrillerdebuut lacht Melanie Raabe een vrolijke lach geaccentueerd door een donkere krullenbos. Die lach zet je op het verkeerde been, want De val is een grimmige en uitermate spannende psychologische thriller. De val hield mij ’s nachts uit slaap.

Linda Conrads is een succesvol literair schrijfster en leeft al ruim elf jaar een teruggetrokken leven in haar villa aan de Starnberger See. Afgezien van een hulp in de huishouding, haar tuinman en literaire agent, ziet ze niemand. Haar teruggetrokken leven heeft haar een bijna mythische status gegeven.Met deze beschrijving zou je bijna een stomend verhaal uit de Bouquetreeks verwachten, met de komst van een nieuwe tuinman ofzo. Maar al gauw zit je in het intrigerende verhaal van een 38 jarige vrouw die twaalf jaar eerder haar doodgestoken zus heeft gevonden. In een flits ziet ze nog net de moordenaar vluchten door de tuindeuren. De moord is nooit opgelost.

De eenzame Linda wordt prachtig beschreven, haar twijfels, angsten en het zelfverkozen isolement. De thriller schiet in de nagelbijtende stand als Linda’s leven op de kop wordt gezet wanneer ze in een journalist op tv de moordenaar van haar zus herkent (daar geef ik misschien te veel weg). De schrijfster weet dit verhaal over wraak en/of gerechtigheid geweldig neer te zetten. Ze verrast met nieuwe gezichtspunten en de vondst van een verhaal in een verhaal draagt bij aan de spanning. Dat verhaal is het nieuwste boek van Linda schrijft, gebaseerd op de moord van haar zus en haar wapen om de moordenaar uit de tent te lokken.

Een aanrader voor liefhebbers van Zusje van Rosamund Lupton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s