De verbeelding aan de macht

larsenIk ben Radar lezen is een groot avontuur, een avontuur dat je van New Jersey naar het uiterste noorden van Noorwegen brengt. Van de Balkan, via Cambodja naar Congo, waar het boek eindigt als een ode aan Hart der duisternis van Joseph Conrad.

Radar wordt geboren met een zwarte huid uit blanke ouders. Zijn moeder Charlene kan de afwijkende kleur van haar zoon niet accepteren. Haar zoektocht om deze “afwijking” te herstellen brengt haar naar een groep wetenschappers in Noorwegen, die zich bezighoudt met het maken van theatervoorstellingen in oorlogsgebied.

Nadat je je ondergedompeld hebt in het verhaal van Radar, sleept Larsen je mee naar Bosnië. Hier lees je over twee broers op het platteland die na het uitbreken van de Balkanoorlog elk hun eigen weg volgen. Daarna volgt het verhaal over een Franse kolonist in Cambodja.

Ik ben Radar is een caleidoscoop van verhalen over de zoektocht naar wie je bent, over familie en waarheid, wetenschap en pseudowetenschap, afbeeldingen en poppenspelers, kwantummechanica en sidderende elektriciteit.
Elke verhaallijn is een roman op zichzelf.
Ik ben Radar vereist inspanning, waar je prachtige verhalen voor terugkrijgt. De superieure vertelkunst van Larsen houdt je simpelweg aan het boek gekluisterd door zijn eigen bedachte vorm van magisch realisme.

Ik hou het gewoon kort. Verlies jezelf in dit boek en vind jezelf terug na 653 pagina’s, verdwaasd en verbaasd en een stuk rijker.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s