Meer boek voor mannen

thorDe aanbeveling meer boek voor mannen op de voorkant van het boek is niet afkomstig van Maxim Hartman in zijn strijd om mannen meer man te laten zijn, maar het had evengoed van hem kunnen zijn.
Ik ben een man, dus leek het me goed om dit boek te lezen, al was het maar vanwege de mannelijke schrijversnaam. Brad Thor, dat staat als een huis gemaakt van hardhout en graniet.

Thor heeft een rijtje boeken geschreven rond Scot Harvath, ex-Navy Seal die nu voor een beveiligingsfirma werkt. In dit verhaal is een miljardair van plan de VS te ontregelen via terroristische aanslagen te plegen door moslims, die hij voor zijn megalomane karretje heeft gespannen. Daarnaast loopt het verhaal van een moordaanslag op een Hollywoodproducer. Het verhaal spettert lekker door de actie en de spanning, maar het wonderlijke van alles zijn de overtuigingen van de schrijver die het verhaal stevig kruiden.

Zoals. Moslims zijn allemaal terroristen zolang goede moslims niet van zich laten horen. De VS en Israël zijn de enige echte democratieën op de wereld. Het kapitalisme is wat deze wereld rond laat draaien. Amerikaan zijn is het hoogste wat je kunt bereiken. Je bent een communist als je links voorsorteert. En oja, de Chinezen zijn druk bezig een digitale oorlog voor te bereiden. Dat laatste is toch wel een verontrustend en aannemelijk idee uit de koker van de schrijver, gezien het nieuws over cyberspionage de laatse tijd. Misschien dat Dan Brown daarom op de voorkant zegt dat Thor de schrijver is van de headlines van morgen.

Kortom. Brad Thor weet hoe hij een testosteron-thriller moet schrijven. Goed voor een aantal uren prima vermaak met hardhouten personages, een dodelijke held en vooruit, een paar vrouwen met groene ogen en een killerbody. Maar die zijn er slechts ter versiering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s