Carrie Soto is Back

Taylor Jenkins Reid heeft het weer geflikt. Carrie Soto is Back is een boek over een sterke vrouw die een comeback maakt in de tenniswereld. Carrie heeft haar carrière beëindigt nadat ze elk record heeft verbroken en twintig grandslamtitels heeft gewonnen. Zes jaar later ziet ze dat haar record wordt afgenomen door de meedogenloze speler Nicki Chan. Carrie haar strijdlust komt terug en ze gaat weer trainen om haar record terug te krijgen.

Als iemand die geen tennis volgt, wist ik niet zeker of dit boek mij net zo zou grijpen als ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hygo’. Toch is dat wel het geval geweest. Het krachtige verhaal en de strijdlust van Carrie Soto zuigt je mee in de wereld van tennis. Taylor Jenkins Reid weet het verhaal van Carrie zo neer te zetten dat je meeleeft met elke tegenslag en elk succes.

Naast het hoofdpersonage Carrie zijn er verschillende interessante personages. De coach van Carrie, haar vader, heeft haar van jongs af aan gecoacht. Je leert veel over Carrie haar band met haar vader, welke niet altijd even soepel verliep. Ondanks de tegenslagen die ze samen hebben gehad staan ze altijd voor elkaar klaar en besluiten ze voor haar comeback weer samen te werken, wat zorgt voor een inspirerend en spannend verhaal. Een ander belangrijk personage in het verhaal is Nicki Chan. Nicki heeft het record van Carrie gebroken. Nicki is de reden dat Carrie besluit terug te komen, maar er gebeuren nog veel meer interessante dingen met dit personage in dit boek.  

Carrie Soto is Back neemt je echt mee in de tenniscarrière van Carrie, de bijzondere relaties die Carrie heeft, de passie die Carrie heeft voor tennis én er worden belangrijke maatschappelijke kwesties aangekaart. Zo wordt er in het boek ingegaan op de verschillen tussen mannen en vrouwentennis.

“We live in a world where exceptional women have to sit around waiting for mediocre men.”

Taylor Jenkins Reid, Carrie Soto Is Back

Wat mij betreft is dit boek een écht een aanrader, die lekker weg leest met veel diverse belangrijke onderwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s