Het hoge noorden

Anna, Henrik en Milena gaan elk jaar op wandelvakantie. Anna en Henrik zijn al lange tijd een stel en hun goede vriendin Milena wil deze keer haar nieuwe vriend Jacob meenemen. Na wat getwijfel stemmen Anna en Henrik hiermee in, maar of dat wel zo’n verstandig idee was? Jacob komt dwingend en manipulerend over. Hij dringt aan om hun bestemming aan te passen naar Sarak, een grillig berggebied in het noorden van Zeden. Telefoons hebben hier geen bereik en zonder helikopter kan je er niet komen. Langzaamaan verandert de sfeer en wordt het een strijd van leven en dood. Wie overleeft deze tocht?

“Het Hoge Noorden” begint met een radiocommunicatie tussen de traumahelikopter en het ziekenhuis, waaruit blijkt dat er iets ergs is gebeurd in Sarak.

“Ze is onderkoeld en is er behoorlijk slecht aan toe. Aanspreekbaar, maar meer ook niet.

Vervolgens springt het verhaal terug naar juli 2019 en wordt het verteld vanuit het perspectief van Anna. De relatie tussen Henrik en Anna verloopt niet helemaal fantastisch, maar de oorzaak hiervan is onbekend. Kort daarna maakt het verhaal opnieuw een sprong, dit keer naar 16 september 2019, waar je een getuigenverhoor met Anna en een rechercheur leest. Het grootste deel van het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Anna en het getuigenverhoor.

Dat Ulf Kvensler een succesvolle carrière als scenarioschrijver achter de rug heeft, is duidelijk merkbaar in het verhaal. Tijdens het lezen van “Het Hoge Noorden” krijg je het gevoel alsof je jezelf in de omgeving van Sarak bevindt en de situatie persoonlijk meemaakt. Het feit dat dit zijn debuutthriller is, valt totaal niet op. Het plot is uitstekend opgebouwd en er gebeurt van alles in het verhaal. Ulf Kvensler hanteert een prettige schrijfstijl en het boek leest vlot. Je wilt alleen maar doorlezen om te weten hoe het gaat aflopen.

Ulf Kvensler heeft met “Het Hoge Noorden” een fantastische thriller neergezet. Ik kijk enorm uit naar meer boeken van deze auteur. Het is zeker de moeite waard om dit boek te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s