Top 5 Annelies

Stel even een Top 3 samen van de boeken waarover je geblogd hebt, was de opdracht. Op de valreep, want per 1 december bezoek ik de bibliotheek alleen nog als klant, niet als medewerker. Mag het ook een Top 5 worden? Dat mocht. Dan valt het alsnog niet mee, want in principe blog ik vooral over boeken die me aanspreken.

Als ik het rijtje langsloop, dan springen voor mij vooral de detectives eruit. De boeken van Robert Galbraith rond privédetective Cormoran Strike bijvoorbeeld. Er zijn er inmiddels vier en ze zijn verfilmd.
Ook de Zuid-Afrikaanse detective van Sally Andrew, Recepten voor liefde en moord, en de opvolger daarvan Tanny Maria en de demonische monteur zijn heel leesbaar en staan bovendien vol Zuid-Afrikaanse recepten.
Verder zijn er onder de waargebeurde verhalen favorieten te vinden, zoals: Bob de straatkat en Kind van het oerwoud.  Blijft nog eentje over. Ik twijfel tussen Het probleem met bokken en schapen, Een man die Ove heet en Ontworteld van Naomi Novik. Drie heel verschillende boeken en het hangt een beetje van mijn stemming af welke de voorkeur heeft. Dan kies ik toch maar de young adult-fantasy van Naomi Novik. Heerlijk voor wie zich niet te volwassen voelt om sprookjes te lezen.

Titels en volgorde zijn niet in cement gegoten

Een extra tip voor wie net als ik graag Engelstalige boeken leest: op Bookbub.com kun je je voorkeuren aangeven, waarna je elke dag tips in je mailbox krijgt. De boeken zijn gratis of bijna gratis als e-book te downloaden.

Vaak is het eerste deel van een serie gratis en kosten de volgende een paar euro. Dat is heel geniepig, want dat geld heb je er graag voor over als het boeiende boeken zijn. Zo was ik gecharmeerd van de serie detectives van Emma Jameson met  Lord & Lady Hetheridge, de middeleeuwse detectives van Anna Castle rond Francis Bacon en de Concordia Wells-mysteries van K.B. Owen. Ook zijn er boeiende fantasy-series voor (oudere) jongeren. Zo nu en dan valt een boek tegen, maar dat gebeurt in de bibliotheek ook. Het gevaar van binge-lezen ligt op de loer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s