Het mooiste van 2021

De keuze van onze vaste bloggers. Wat vonden zij het mooiste boek van afgelopen jaar?

Irene:
Mijn favoriete boek van 2021 was De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo.
Ook al had ik in eerste instantie moeite om in het verhaal te komen. Mijn hoofd stond er blijkbaar even niet naar, want nadat ik een aantal andere boeken gelezen had heb ik het toch weer opgepakt en nu was ik zomaar geboeid. Het is fictie, maar door de manier van vertellen lijkt het waargebeurd en dat geeft het net even wat meer beleving. Taylor Jenkins Reid is een ster in het creëren van sfeer en heeft een fijne, meeslepende schrijfstijl. Daar komt bij dat het een lekkere dikke pil is, dus extra lang leesplezier! Het ideale boek om in je vakantie te lezen.
Lees hier het blog

Rein:
Mijn mooiste boek was Eeuwig op de vlucht over Frank Kramer. Dit komt vooral door de manier waarop Kramer in het leven stond. Hij ging zijn eigen gang en stelde zich onafhankelijk op. Ook had Frank een goed ontwikkeld gevoel voor humor. In de biografie zien we dit regelmatig terug.
PS. Ik heb het boek zelfs 2x gelezen, doch dit terzijde.
Lees hier het blog

Robert:
Dat kan niet anders dan De fabriek van klootzakken zijn. Een magistrale biecht van een man die net zo gemakkelijk voor de nazi’s werkt als spioneert voor de pas opgerichte staat Israël.
Liefde, verraad, familie en morele overwegingen in een vuistdik boek dat je meesleurt door de geschiedenis van Europa in de 20e eeuw.
Lees hier het blog