Top 3 van 2014

top3Wie is er niet dol op een eindejaarslijstje? Wij wel in ieder geval. Onze bloggers hebben hun favoriete drietal van dit jaar uitgekozen.
Misschien leuk voor onder de kerstboom.

top10

anneliesTop 3 van Annelies
1. Zijderups van Robert Galbraith
Heerlijke detective, moeilijk weg te leggen. Het wachten is op het derde deel in de serie (én een verfilming graag!)
2. De ingreep van Carla de Jong
Een goed doortimmerd verhaal, voldoende spanning en diepgang, sympathieke personages met de nodige zwakheden, en de nodige mooie en soms humoristische vondsten.
3. De serie middeleeuwse detectives van Michael Jecks
Serie detectives geschreven door een auteur die zich grondig heeft verdiept in de Middeleeuwen , heel geschikt voor liefhebbers van Ellis Peters én van Devon. Door bibliotheekleden gratis als e-book te lezen.

top10

ireneTop 3 van Irene
1. De trilogie over Nieuw-Zeeland van Sarah Lark
Heerlijke, meeslepende boeken die je eigenlijk in één keer achter elkaar uit moet lezen. Het levensverhaal van deze personages laat je niet los en maakt dat je na het lezen van de laatste bladzijde nog lang niet wilt stoppen. Gelukkig voor ons zijn er alweer twee nieuwe boeken  van deze fantastische schrijfster verschenen!
2. Juffrouw Holle: een sprookje voor de moderne vrouw
Een bijzonder verhaal over twee totaal verschillende vrouwen die samen stage gaan lopen op de boerderij van de excentrieke juffrouw Holle. Een feel-good boek dat je laat inzien dat je niet perfect hoeft te zijn om gelukkig te worden, en dat is ook wel eens fijn om te lezen.
3. Wat ze je niet vertellen over mama zijn van Suus Ruis
Met een dikke knipoog schrijft Suus Ruis over het ouderschap, op zo’n heerlijk ongedwongen manier dat je hardop zit te lachen.
Dit boek laat je op een andere, meer relaxte manier naar jezelf als opvoeder kijken en dat is helemaal geen overbodige luxe op z’n tijd!

top10

pietekeTop 3 van Pieteke
1. Spinder van Simon van der Geest
Prachtig jeugdboek over twee broers met een geheime kelder, een insectenlaboratorium en een ware broederoorlog. Ook als je niet van lezen houdt weet ik zeker dat je dit een mooi boek zult vinden.
2. Landgoed Longbourn van Jo Baker
Fan van Pride and Prdjudice, Elisabeth Bennet en Mister Darcy? Kijk er dan eens van een andere kant naar. De kant van de bedienden en lees dit verrassende boek.
3. Mad about the boy van Bridget Jones
Een heerlijk feel good boek voor de fans van Bridget waar ik hardop om moest lachen.

top10

reinTop 3 van Rein
1. Rode liefde van Maxim Leo
Op boeiende wijze wordt verteld over de impact van de DDR, de ideologie van de heilstaat en de muur op drie generaties van een Oost-Duitse familie. De schrijver laat op realistische en humorvolle wijze zien, hoe het eraan toeging in de DDR en met welke innerlijke conflicten de inwoners te maken kregen.
2. Toen ik je zag van Isa Hoes
Wat begint als een mooie liefde tussen twee jonge acteurs, eindigt in een drama. Op indringende wijze beschrijft Isa Hoes het leven met een partner die lijdt aan depressies.
3. Kieft van Michel van Egmond
Op zeer openhartige wijze wordt het verhaal verteld van een gevierde voetballer die aan de drugs verslaafd raakt en zich na een jarenlange strijd ontworsteld aan de zelfkant van de maatschappij.

top10

robertTop 3 van Robert
1. De opkomst en ondergang van grootmachten van Tom Rachman
Vernuftig gecomponeerd verhaal rond Tooley op drie momenten in haar leven. Met veel humor, prachtige zinnen, mooie wijsheden en intrigerende personages.
2. De Cirkel van Dave Eggers
Genadeloos laat Eggers zien wat er kan gebeuren als Facebook en Google hun krachten gaan bundelen. Een waarschuwing voor de 21e eeuw.
3. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes
De enige thriller die je echt móét lezen! staat als gestempelde keurmerk op de voorkant van het boek. Nu moet je dat altijd doen met een boek, maar Ik ben Pelgrim is voor de spionagethriller wat Homeland voor de tv-serie is. Niet weg te leggen of uit te zetten.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Boekentips, films, tv-series