Top 3 van 2017

De leeskrenten uit de pap volgens onze bloggers in onze vierde eindejaarslijstje. Van Holleeder tot Haratischwili.

annelies2017

De keus van Annelies

1. Recepten voor liefde en moord – Sally Andrew
Veelbelovend eerste deel van een detectiveserie rond een Zuid-Afrikaanse vrouwelijke speurder, met recepten, humor, een vleugje romantiek en een sprankelende schrijfstijl.

2. De nieuwe erfgenaam – Sophie Hannah
Dit is het tweede verhaal dat Sophie Hannah – met toestemming van de erfgenamen van Agatha Christie – schreef rond de beroemde speurder Hercule Poirot. Voor liefhebbers van ouderwetse detectives met veel puzzelwerk en de nodige humor.

3. De verdwenen stad – Douglas Preston
Thrillerschrijver Preston mocht als correspondent van National Geographic Magazine mee op expeditie in de ondoordringbare jungle van Honduras, op zoek sporen van een verloren cultuur. Dit leverde een spannend verslag op van een avontuurlijke en gevaarlijke reis.

pieteke2017

De keus van Pieteke

1. Hier kom ik weg – Annette Maas
Mijn nummer 1 van een Nederlandse schrijfster. Terug naar waar je vandaag komt en dan begrijpen waarom je bent zoals je bent. Dat is in een notendop het boek van Annette Maas. Een prachtige roman die heen en weer springt tussen heden en verleden.

2. Shtum – Jem Lester
Een schrijnend maar ook ongelooflijk grappig boek. Ben Jewell is getrouwd met Emma en samen hebben ze een zoon. Jonah is tien jaar en autistisch. Persoonlijk vond ik het een heftig verhaal vooral als je niet bekend bent met autisme. Maar het is zo goed geschreven dat je begrip krijgt voor dit niet-pratende jongetje met z’n woedeaanvallen.

3. Seringenmeisjes – Martha Hall Kelly
Dit indrukwekkende boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Caroline Ferriday en Herta Oberheuser hebben echt bestaan. Het verhaal van de Poolse Kasia en haar zus Zuzanna is losjes gebaseerd op de zussen Iwanska. Heb jij ooit gehoord over vrouwen die ‘konijnen’ werden genoemd? Lees dit boek en huiver. Deze roman speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna.

rein2017

De keus van Rein

1. Judas – Astrid Holleeder
Astrid Holleeder neemt de gesprekken met Willem Holleeder op met de bedoeling haar criminele broer levenslang achter de tralies te krijgen.
Een huiveringwekkend verhaal, met vaart en humor geschreven.

2. Cruijff – Jaap de Groot
Johan Cruijff vertelt zijn levensverhaal dat wordt opgetekend door Jaap de Groot. De nummer 14 groeit uit tot de beste voetballer van de wereld, maar zijn carrière gaat niet altijd over rozen.

3. Foppe de Haan – Menno Haanstra
Levensverhaal van de authentieke en bescheiden Foppe de Haan die ondanks een moeilijke jeugd zijn idealen heeft verwezenlijkt.

robert2017a

De keus van Robert

1. Het achtste leven – Nino Haratischwili
Een boek dat je iedereen cadeau zou willen doen. Een magistraal epos van een Georgische familie vanaf het begin van de vorige eeuw tot het achtste leven in deze eeuw.

2. Het einde van de eenzaamheid – Benedict Wells
Zelfzaam mooi geschreven verhaal over de strijd van de hoofdpersoon tegen de eenzaamheid nadat zijn ouders zijn overleden.

3. Donker blauwe woorden – Cath Crowley
De worsteling van Rachel om de draad op te pakken nadat haar broer is verdonken, in een prachtig verteld verhaal met mooie gedachten van een schrijfster die iedere lezer weer voor even een young adult maakt.

irene2017

De keus van Irene

1. Ik ben Eleanor Oliphant (met mij gaat alles goed) – Gail Honeyman
Wat een schitterend, gevoelig, grappig en bijzonder boek is dit. Eleanor is een vrouw om van te houden en dat zul je ook zeker doen.

2. De bewaarder van gevonden voorwerpen – Ruth Hogan
Een ontzettend origineel boek dat je met een grote glimlach op je gezicht zult lezen, zo nu en dan afgewisseld met een brok in je keel.

3. Het laatste jaar van Marvellous Ways – Sarah Winman
Een titel die zowel alles als niets zegt, intrigerend is dat. Dit boek is betoverend mooi. Je moet er alleen wel even lekker de tijd voor nemen, tip voor de vakantie dus!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Boekentips, films, tv-series

%d bloggers liken dit: