Top 5 Rein

Mijn top 5:

  • Bert Jungmann – Jean

Het boek is niet alleen een prachtig portret van het veelbewogen leven van een mijnwerkerszoon. Ook de mijnbouw in Limburg en de opkomst van de sportjournalistiek in de jaren 50 wordt goed beschreven. De lezer veert voortdurend mee met de hoofdpersoon en voelt zowel bewondering als medelijden. Maar de bewondering overheerst als met tegenzin de laatste bladzijde wordt omgeslagen.

In achttien afgeronde verhalen wordt de lezer meegevoerd in de belevingswereld van ’t Hart. Het maakt niet uit waar hij over schrijft. De schrijver bekijkt de wereld vanuit een volstrekt eigen invalshoek. Een onderhoudende verteller die gemakkelijk en vlot leest.

  • Astrid Holleeder – Judas

Verbijsterende familiekroniek, opgetekend uit de eerste hand. Het verhaal over de familie Holleeder geeft wel de persoonlijke beleving van Astrid Holleeder weer.

Boek over eenzaamheid en vergankelijkheid. De zeer vlotte pen, de humor en de ironie houdt de lezer op de been.

Autobiografisch verhaal dat met vaart is geschreven. De schrijver vertelt over zijn Turkse achtergrond en de moeizame verhouding met zijn gewelddadige vader. Met een scherp oog voor menselijke relaties en veel humor. De openhartigheid in dit boek is opmerkelijk.