Aftrap Biebsearch op OSG Sevenwolden

De bibliotheek wacht niet langer tot jongeren naar de bibliotheek komen, maar zoekt ze actief op, daar waar ze het meest vertoeven: de electronische leeromgeving. Dit nieuwe concept, onder de naam Biebsearch, beleeft de Friese primeur in een samenwerking tussen Bibliotheken Súd Fryslân en OSG Sevenwolden (locatie Fedde Schurer, bovenbouw Havo/Vwo in Heerenveen.
Wedstrijd Mediawijzer

Wethouder Coby v/d Laan en auteur José Hennekam lanceerden donderdag 17 februari 2011 Biebsearch op OSG Sevenwolden, locatie Fedde Schurer.
Na de lancering werd
er een wedstrijd gespeeld: 4 HAVO 5 leerlingen moesten met behulp van Biebsearch zo snel mogelijk de antwoorden op drie vragen zien te vinden.  Zij namen het op tegen wethouder v/d Laan, auteur José Hennekam, Mevr.  R. Popping (Coll. v. Bestuur OSG) en Mevr. S. Atsma (directeur bibliotheken Súd Fryslân), die alleen Google mochten gebruiken. Daaruit bleek al snel dat Biebsearch enorme voordelen oplevert: binnen no-time hadden leerlingen hun antwoorden gevonden, terwijl het team van v/d Laan worstelde met de vragen.

Bij Biebsearch staat de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bibliotheek centraal. Gezamenlijk worden mogelijkheden gecreëerd om leerlingen te ondersteunen en te begeleiden bij hun studie. Diensten van de bibliotheek, zoals de catalogus en diverse databanken, worden rechtstreeks aangeboden in de electronische leeromgeving van de school. Op deze manier krijgen medewerkers en leerlingen één omgeving waarbinnen bronnen op school en de bibliotheek worden ontsloten. Daarnaast ondersteunen bibliotheek en school elkaar op het gebied van mediawijsheid en mediavaardigheid.
Beluister Wiesje Eppinga, die op 10 februari geïnterviewd werd op Omrop Fryslân
Klik hier voor meer foto’s opening Biebsearch op OSG Sevenwolden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s