Ian Rankin zonder Rebus

Nieuwe serie
Nieuwe serie

Ian Rankin kennen we van Rebus, de eigenwijze alcoholische inspecteur uit Edinburgh. Rebus is met pensioen en na De kunstroof is Interne zaken een tweede thriller zonder de bekendste mopperkont van Schotland. Malcolm Fox is inspecteur bij interne zaken, de afdeling waar elke politieagent een hekel aan heeft. Een afspraak met iemand van IZ is zoiets als een blauwe envelop in je brievenbus. 

Fox krijgt opdracht om een collega te onderzoeken omdat deze contacten lijkt te hebben met een pedofiel netwerk. Al snel blijkt er meer aan de hand en is de moord op de vriend van zijn zus het begin van een ingewikkeld plot dat in de handen van Rankin mooi wordt afgewikkeld. Fox blijkt een waardig opvolger van Rebus al blijft Rankin met deze nieuwe speurder wel heel dicht bij het karakter van Rebus. Fox is net zo eigenwijs, niet onder de indruk van hoge omes en banjert net als Rebus dwars door allerlei belangen en geheimen. Groot verschil is dat Fox al een aantal jaren droog staat, iets wat voor Rebus nooit is weggelegd.
Kortom, Fox mag blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s