Klassiekers in de etalage

eBooks eregalerij

Oud en nieuw kunnen heel goed samengaan. Dankzij moderne vindingen als e-readers en de iPad komen klassieke literaire werken gemakkelijker beschikbaar voor iedereen, aangezien ze gratis en rechtenvrij verspreid mogen worden.

eBooks eregalerijDat de eBooks eregalerij – een nieuwe dienst van de bibliotheek – deze boeken aanbiedt is op zich dan ook niets nieuws. Maar de eregalerij biedt meer. Het is een digitale etalage, verrijkt met verhalen, beeldmateriaal en achtergrondinformatie over leven en werk van de auteurs. Bovendien zijn de werken als ePub èn als iPad app te downloaden.
Enkele van de aangeboden titels zijn: de Camera Obscura van Nicolaas Beets en de Max Havelaar van Multatuli. Ook de poëzie is niet vergeten: Herman Gorter, Paul van Ostaijen en Guido Gezelle hebben onder anderen een plaatsje in de eregalerij.

‘Gratis e-boeken, veel informatie, ook als app. Mooi en veel!’ Dat twitterde Wim de Bie over de eBooks eregalerij. Sinds de eregalerij vorige week donderdag is gelanceerd, als app voor de iPad én als website, loopt die als een trein. In het weekend heeft de app enige tijd op de eerste plaats gestaan in de top 100 van gratis apps in de App Store van iTunes.

Het aanbod van eBooks in de galerij is ontwikkeld door Stichting Bibliotheek.nl, het Letterkundig Museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL).
Wie de smaak te pakken heeft kan meer gratis rechtenvrije werken vinden op websites als Manybooks.net en DBNL.org. Voor de iPad kun je terecht in de iBookstore.

Een gedachte over “Klassiekers in de etalage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s