Onzichtbaar van geweldenaar Deon Meyer

Naar catalogus
Naar catalogus

Verrassing van het jaar op thrillergebied was Deon Meyer, die al eerder Tip vd Mnd was.
Met Duivelspiek en 13 Uur liet hij, wat deze lezer betreft, dit jaar alle Scandinaviërs ver achter zich. In beide boeken speelt politieman Bennie Griessel de hoofdrol, als de gemankeerde gids door het gemankeerde Zuid-Afrika. Dit keer hebben we een nieuwe man die ons dwars door ZUid-Afrika sleept.

In Onzichtbaar ziet Emma le Roux in een flits een foto van een van moord verdachte man op tv in wie ze haar verdwenen broer meent te herkennen. Ze neemt contact op met het politiebureau om naar de man te informeren en voor ze het weet dringen drie gemaskerde mannen haar huis binnen. Ze kan amper ontsnappen en schakelt een beveiligingsbedrijf in.

Een beetje vreemd is het wel, de naam van de bodyguard die haar moet beschermen is Lemmer. Lemmer is rechtsaf bij Joure denk ik dan, maar in Zuid-Afrika wemelt het van de vreemde namen.

Met Lemmer reist ze af naar het gebied waar de man, in wie zij haar broer herkende, het laatst gezien is.
In Onzichtbaar laat Meyer zien waarom hij zo verrekte goed is; Lemmer is een eigenaardige knakker en dankzij Meyer ben je een boek lang Lemmer; een soepel en spannend plot waarin het verleden hard botst op het heden en last but not least; iedere man wil wel de bodyguard van Emma le Rouz zijn. Vergeet ik nog de kippenvel-scène waarin Lemmer achterna wordt gezeten door een zwarte mamba. Man, man, dan ben ik blij dat in Nederland een dikke regenworm nog het meest in de buurt komt van zo’n beest.
Een vette aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s