Brieven uit het verleden

Brieven uit het verledenMarcia Willett begon pas met schrijven toen ze 50 jaar was, na een carrière als lerares en balletdanseres. Ze heeft inmiddels meer dan twintig boeken op haar naam staan, die in achttien landen worden uitgegeven en daarmee behoort ze tot de meestgelezen auteurs van Europa. Met man en hond woont ze op het platteland van Devon.

De al wat oudere Billa en haar broer Ed wonen in een prachtig verbouwde watermolen op het pittoreske platteland van Cornwall, waar ze ook opgroeiden. Hun jeugd was volmaakt idyllisch, tot hun vader stierf en hun moeder hertrouwde met een manipulatieve man die zijn onaangename zoon Tristan in hun leven bracht. De problemen uit het verleden lijken voorbij, tot er op een dag ansichtkaarten van Tristan beginnen te komen.

Dit verhaal heeft meerdere hoofdpersonen en verhaallijnen en daardoor is het moeilijk om echt mee te leven met de personages. Afgezien daarvan kun je je heerlijk laten onderdompelen in een bad van natuurschoon, sympathieke mensen, romantiek en een aangename schrijfstijl. De gewetenloze Tristan zorgt voor wat spanning in het verhaal. Wat zijn zijn verborgen plannen? Op het laatst blijkt zelfs hij een zwakke plek te hebben.

De poëtische natuurbeschrijvingen bezorgen je heimwee naar Cornwall, of je er nu bent geweest of niet. Op de eerste bladzijde:

Aan de rand van het meer buigt de wilde kers zich als een elegant spook, met dunne kale takken vol zilverkleurige rijp, vol verlangen naar de verdwenen warmte van de zomerdagen. Hoge bosjes met kornoelje, waarvan de felgekleurde toverstokken door het koude scherpe licht tot zwart-wit zijn teruggebracht, bewaken de noordelijke oever van het meer en werpen puntige schaduwen op het bevroren gras.

Kijk, dat doe ik haar niet na. Ik zou niet verder komen dan zoiets als: “Het was winter en de kale takken staken zwart af tegen de nachtblauwe lucht”.

Lees de eerste bladzijden op de site van de uitgever
Meer boeken van Marcia Willett in de bibliotheek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s