Romancing Mr Bridgerton

De Bridgerton-serie, wie kent hem niet? In afwachting van het nieuwe seizoen van de tv-serie besloot ik het bijbehorende boek te lezen, geschreven door Julia Quinn. De hele boeken serie van Julia Quinn speelt zich af in het Regency-tijdperk (1811-1820) en heeft me vanaf het eerste deel gegrepen en niet meer los gelaten.

De Bridgerton-familie speelt een grote rol in deze boeken en doet me altijd denken aan mijn eigen familie die ook redelijk groot is. Een familie van zeven kinderen brengt een heleboel chaos met zich mee, maar je ziet de dynamiek tussen alle broers en zussen, en dat vind ik vooral heel leuk om te zien. Elk boek focust zich namelijk op het verhaal van een ander kind (er zijn dan ook zeven boeken in deze serie), eindigend met een achtste boek over hoe het met de familie Bridgerton achteraf gaat. 

In dit vierde deel van de serie staat de romance tussen Colin Bridgerton en Penelope Featherington centraal. Ze zijn al lange tijd bevriend, maar wanneer Colin terugkeert van zijn reis, merken ze dat er meer tussen hen speelt dan alleen vriendschap. Colin zijn terugkeer veroorzaakt opschudding in de Londense society, vooral onder de jongedames die hopen op zijn aandacht. Verder draagt Penelope Featherington een groot geheim met zich mee dat ze met niemand heeft gedeeld. Terwijl Colin terugkeert naar Londen, begint Penelope zich af te vragen of het tijd is om haar geheim te onthullen. 

Het thema van roddels en de band tussen Penelope en Colin komt ook naar voren in de andere delen van de serie, maar in dit boek wordt het nog meer uitgelicht. Penelope en Colin zijn zo leuk samen en ik had zo lang gewacht op hun verhaal! Julia Quinn weet de spanning tussen de personages op meesterlijke wijze op te bouwen, waardoor je als lezer vol spanning de pagina’s omslaat om te zien hoe hun relatie zich zal ontwikkelen.

“She had been born for this man, and she had spent so many years trying to accept the fact that he had been born for someone else…”

romancing mr bridgerton

Ik hou van dit soort romantische boeken, vooral als ze zich in een historisch tijdperk afspelen. Ik ben echt van mening dat Julia Quinn een van de beste historische romanschrijvers is die ik ooit heb gelezen. De hele achtergrond van de dansballen en roddels is echt iets waar ik van hou, en Quinn zorgt ervoor dat je gelijk gepakt wordt en deel uitmaakt van de wereld van de Bridgertons. Als je als lezer ook van deze elementen houdt, raad ik je zeker aan om met de Bridgerton-serie te beginnen!

Plaats een reactie