De Laatste Die Sterft

De zeventienjarige Adriana Clark raakt vermist op het afgelegen Isle of Mull, een eiland voor de kust van Schotland. De politie toont weinig inzet voor de vermissing, aangezien de familie net op het eiland is komen wonen. De familie schakelt privédetective Sadie Levesque in om hun dochter te vinden. Sadie is goed in haar werk, maar wanneer ze Adriana vermoord aantreft, beseft ze dat deze zaak groter is dan ze dacht.

De Laatste Die Sterft is het nieuwste boek van Helen Fields. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Sadie Levesque, een spontane vrouw die haar werk erg serieus neemt. Ze is goed in haar werk, maar tijdens de zaak van Adriana Clark wenste ze misschien dat ze niet zo goed was. De lokale politie vindt het maar niets dat Sadie naar Isle of Mull is gekomen en laat dat ook duidelijk merken, samen met de lokale inwoners. “U bent wel vaker toevallig op het juiste moment op de juiste plaats om een lijk te vinden, hé?” Dat weerhoudt haar er niet van om een poging te doen om de moordenaar te vinden. Maar wat als Adriana niet de laatste was die sterft?

Verder is er af en toe een hoofdstuk dat verteld wordt vanuit het perspectief van het eiland. In het begin dacht ik wel even: is dit persé nodig? Maar langzaamaan begon ik dit perspectief te waarderen. Helen Fields heeft het mooi omschreven en er worden ook een aantal zaken duidelijk tijdens deze hoofdstukken.

De Laatste Die Sterft leest heerlijk vlot en de schrijfstijl is prettig. Het plot is goed uitgewerkt en bevat een aantal plotwendingen. Het boek is geen enkel moment saai en ik wilde het eigenlijk aan één stuk doorlezen. Helen Fields heeft met ‘De Laatste Die Sterft’ een uitstekende psychologische thriller neergezet. Een aanrader!

Plaats een reactie