Strandboek

Elly Grifftiths

Elly Griffiths schreef onder haar eigen naam, Domenica de Rosa, verschillende romans die niet in het Nederlands zijn vertaald. Offersteen is haar tweede detective met Ruth Galloway in de hoofdrol. Ruth is een 40-jarige forensisch archeoloog. Zij wordt erbij geroepen als er ergens een lijk opgegraven wordt. Het eerste boek Dodencirkel heb ik niet gelezen. In Offersteen wordt regelmatig verwezen naar het eerste boek, maar dat is niet storend voor het verhaal.
Tijdens de sloop van een voormalig kindertehuis wordt het skelet van een kind gevonden. De schedel ontbreekt en langzaam wordt duidelijk dat de dood van het kind een rituele achtergrond heeft. Zoals vaker in een Engelse detective wordt langzaam een familiegeheim ontrafeld en kun je meepuzzelen. Griffiths schrijft lekker vlot en het boek is ideaal voor onder de parasol op het strand bij Makkum. Net zoiets als een KRO detective op een warme zomeravond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s