Een Engelse detective in de V.S.

Naar recensie
De thuiskomst

De  thuiskomst van de Amerikaanse thrillerschrijfster Carol O’Connell doet op een prettige manier Engels aan.

In het kleine dorp Coventry ergens in Noord-Californië is geen straatverlichting aangelegd omdat de inwoners ’s avonds liever de sterren zien. Een zendmast voor mobiele telefoontjes is ook niet welkom, omdat de dorpelingen het al vervelend genoeg vinden dat er een vaste telefoon in huis is.
Verder lopen er in het dorp de nodige kleurrijke types rond. Een huishoudster met een geheim en een eigen agenda. Een gepensioneerde politierechter die slaapwandelt. Een bibliothecaresse die aan bodybuilding doet en zich één keer per jaar wast en in een ver verleden haar man heeft doodgeslagen (geen doorsnee bibliothecaresse, ter geruststelling). Een medium dat seances houdt in een hut midden in het bos. Een jeugdliefde die de hoofdpersoon een enorme schop voor de schenen geeft als ze hem na 20 jaar weer ziet.

Dit alles en nog veel meer doet vermoeden dat je in een aflevering van Midsomer Murders terecht bent gekomen. De thuiskomst is echter veel meer dan dat en doodgewoon een ijzersterke whodunnit en whydunnit.
Aan de hand van verloren zoon Oren komen we langzaam steeds meer aan de weet over het drama dat zich twintig jaar eerder voltrok in deze kleine gemeenschap. Overspel, roddel, geheimen, jaloezie en wraak. Carol O’Connell weeft een intrigerend geheel van motieven in deze literaire thriller. Een lekkere detective om het jaar mee te beginnen.

Een gedachte over “Een Engelse detective in de V.S.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s