Moderne western leest als een trein

Urban Waite
Urban Waite

Urban Waite kreeg goede recensies voor zijn debuut Bloedrood is de nacht. Niets te verliezen is zijn tweede en speelt in hedendaags New Mexico, maar doet in alles denken aan een klassieke western. De verzengende hitte van de woestijn, de kroeg waar oliewerkers zich volgooien, een sheriff die last heeft van een burgermeester met te veel eigendunk, een bende en een echte outlaw.

De outlaw is Ray die na tien jaar terug keert naar zijn geboorteplaats. Hij werkt als huurmoordenaar voor een drugskartel en wil uit dat leven stappen als zijn baas hem nog een laatste opdracht geeft. De opdracht loopt helemaal uit de hand en Ray wil wraak nadat hem duidelijk wordt wat zijn baas al die jaren geleden heeft gedaan.

Waite hanteert een ingehouden stijl en verteltrant die goed past bij het verhaal waarin wraak en loyaliteit op elkaar botsen in een mooie climax. Waite schreef een rechttoe rechtaan thriller, die door zijn wisselend perspectief en de voortdurende dreiging van onheil, lekker leest in je strandstoel. Rest alleen de vraag of de uitgever het boek heeft gelezen want die kraaien op de voorkant slaan als een tang op een varken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s