Medusa

Dit boek is perfect voor lezers die geen fan zijn van dikke boeken! Dit dunne boekje is een hervertelling van een bekend Grieks verhaal: de vrouw met slangen als haar die iedereen met één blik kan verstenen.

“I am a woman whose head hisses: quite the conversation starter”

In deze versie van het Griekse verhaal woont Medusa op een afgelegen eiland, waar ze worstelt met de traumatische transformatie die haar door de goden is opgelegd. Haar gezicht verandert iedereen die het ziet in steen, waardoor ze geïsoleerd en eenzaam leeft.

Medusa ontmoet Perseus, en ze hebben gesprekken over hun families. Perseus wil Medusa zien, maar dit kan natuurlijk niet, wat Medusa erg ongelukkig maakt. Perseus praat over zijn moeder, en Medusa merkt direct dat ze veel op elkaar lijken. Medusa wordt afgebeeld als een complex personage, in tegenstelling tot de monsterlijke figuur uit de traditionele mythologie. Haar strijd om zichzelf te accepteren ondanks alles en haar zoektocht naar identiteit staan centraal in het verhaal.

Ik vond het echt een prachtig boek, en het einde was ook heel goed. Ik heb zelf nooit de originele Griekse versie gelezen, maar ik weet zeker dat mensen dit boek geweldig zullen vinden!

“Medusa” van Jessie Burton is een prachtig vertelling van een verhaal dat diep ingaat op de emoties, worstelingen en triomfen van Medusa. Het biedt een nieuwe kijk op een oude mythe, waarbij het bekende verhaal wordt omgevormd tot een krachtige vertelling over identiteit, kracht en zelfacceptatie. Het is een meeslepend boek dat zowel fans van mythologie als lezers van moderne literatuur zal aanspreken (en ook iedereen die van dunne boekjes houdt

Plaats een reactie