Droge grappen, dodelijke dialogen

Jonathan Tropper
Jonathan Tropper

‘Pa is dood’, zegt Wendy terloops, alsof het eerder gebeurd is…
‘Hoe is het met mam?’
‘Je kent mam toch? Ze wilde weten hoeveel fooi ze de lijkschouwer moest geven’.

Hiermee begint het derde boek van Jonathan Tropper dat in het Nederlands is vertaald en deze dialoog zet meteen de toon van dit bijzonder grappige boek met een scherp familierandje.
De 7 dagen en nachten slaan op de sjivve die de familie van Judd houdt nadat zijn vader is overleden. De sjivve is een gezamenlijke rouwperiode waarin familie, vrienden, buren en ongewenste personen hun medeleven kunnen betonen.
Het leven van Judd staat op de kop nadat hij zijn vrouw in bed heeft betrapt met zijn baas, terwijl hij haar wilde verrassen met een verjaardagstaart vol brandende kaarsen. Het laat zich raden waar de taart uiteindelijk belandt en in wat voor crisis Judd terechtkomt.
Met zijn familie om hem heen wordt het er in eerste instantie niet veel beter op. Vanwege de geweldige dialogen en een hilarische maar ook ontroerende ontrafeling van de familiebanden is het al snel duidelijk waarom Tropper’s boek binnenkort verfilmd wordt. Deze Joodse familie verdient het grote canvas, maar allereerst een grote schare lezers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s