Auke Kok, voetbalkenner bij uitstek

Auke Kok
Voetbal is trending topic, voetbal is hot. In het friese onderonsje tussen sc. Heerenveen en de amateurs van Harkemase Boys was het Abe Lenstra Stadion met 27.000 toeschouwers tot op de laatste stoel bezet. Tegen alle voorspellingen in ging Voetbal International aan de haal met de Gouden Televizierring en staat het Nederlands Elftal op de eerste plaats van de wereldranglijst. Kortom, voetbal is nog steeds de belangrijkste bijzaak in het leven.
Reden genoeg om Auke Kok, historicus en voetbalkenner bij uitstek, voor een lezing naar de bibliotheek van Heerenveen te halen.

Als schrijver werd Auke Kok vooral bekend door het boek. ‘1974 Wij waren de besten’. Het gaat over het WK van ’74 en de verloren finale tegen de Duisters. Deze traumatische nederlaag zijn veel Nederlanders nooit te boven gekomen. Het vlot leesbare tijdsdocument, waarin de tijdgeest van de jaren zeventig weer tot leven komt, werd bekroond met de eerste Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar.
In 2006 verscheen ‘Onze jongens’ en twee jaar later ‘Wij hielden van Oranje’ over het (gewonnen) Europees kampioenschap van 1988.

Auke Kok is een veelgevraagde gast in radio- en televisieprogramma’s en kan onderhoudend vertellen over zijn onderwerp.Tijdens de lezing zal hij het (huidige) Nederlands Elftal en allerlei andere voetbalzaken onder de loep nemen. Door zijn studie maatschappijgeschiedenis is hij in staat de populariteit van het voetbal te verklaren. Een geboren verteller, die met gevoel voor humor en ironie het publiek aan zich weet te binden.

Datum: Maandag 14 november
Plaats: Leescafé Bibliotheek Heerenveen
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: € 4,50 (niet-leden € 6,50
)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s