Tweede Jens Lapidus

Deel 2 Stockholmtrilogie

Snel geld was de eerste uit de Stocholmtrilogie van Jens Lapidus en meteen een reden om de schrijver tot Tip vd Mnd te bombarderen. De verrassing is er wat af bij dit tweede deel maar weer weet Lapidus een denderend verhaal te schrijven vol straattaal, psychopaten, opportunisten en foute politiemannen. Net als in het eerste deel lopen drie verhaallijnen parallel aan elkaar om elkaar in een spetterende finale te raken. Lapidus neemt in het boek (iets te veel) tijd om het verhaal op stoom te laten komen. Verder schetst hij net als in Snel geld een weinig vrolijk beeld van de Zweedse maatschappij.

Opmerkelijk is de rol die de moord op Olaf Palme speelt in het boek. Deze moord die Zweden op zijn grondvesten deed schudden, speelt vaker op de achtergrond in Zweedse thrillers, maar nog nooit waren we zo dicht bij een (fictieve) ontknoping.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s