The Silence – een oorverdovend debuut in een ijzersterke thriller

Naar catalogus
Naar catalogus

The Silence is een ijzersterke thriller die zich gemakkelijk kan meten met het beste uit de Scandinavische landen, toch een beetje een graadmeter anno 2013.
De 18 jarige Amelia is getuige van een moord, iets wat ze in eerste instantie voor zich houdt. Haar oom is rechercheur bij de politie en onderzoekt deze moord die gelinkt lijkt aan een andere moord. Wat volgt is een dodelijk spel van intimidatie en nagelbijtende spanning.

Wat de serie echt bijzonder maakt zijn de beelden en het geluid. Amelia is doof en heeft onlangs een cochleair implantaat gekregen waardoor ze weer kan horen. Ze volgt een therapie om hiermee om te gaan, omdat het geluid binnenkomt als een transistorradio die niet op de juiste frequentie staat.

De geluidsband van de serie is meer dan formidabel. Zet het geluid van je surround-systeem iets harder dan normaal en je treedt binnen in de geluidservaring van Amelia. Het vervormde gepiep en gefluister doet je helemaal opgaan in Amelia’s wereld.

De beelden doen denken aan twee andere Britse series, Luther en The Crimson Petal and the White. Een camera die lijkt te ademen en met elegante bewegingen alles volgt. Prachtige close-ups van gezichten waarbij gespeeld wordt met de dieptescherpte. De handen van Amelia die langs voorwerpen strijken. Haar dansen in een club waarbij ze beweegt op de trillingen van de muziek. Het is de stijlvolle verbeelding van Amelia’s andere zintuigen die aangescherpt zijn door haar doofheid.

Amelia wordt gespeeld door debutante Genevieve Barr, een voormalige lerares, die gevraagd is voor deze rol. Een oorverdovend debuut.

Een fragment uit de serie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s